Wat kosten kozijnen?

Bent u benieuwd naar de kosten van kozijnen? Deze hangen af van een aantal verschillende factoren, waaronder het type materiaal dat u kiest, maar ook het soort kozijn dat u wenst te gebruiken. Zoekt u naar een vast kozijn met glas, of naar een kozijn voor een draai-/kiepraam? Op deze en onderliggende pagina's wordt in detail ingegaan op de kosten (niveau 2021/2022) van zowel de levering als de plaatsingskosten. Als voorbeelden worden raamkozijnen gebruikt, echter kunt u voor deurkozijnen een verrekening per m2 toepassen.

De kosten van kozijnen

  • Kosten kunststof kozijnen
  • Kosten aluminium kozijnen
  • Kosten houten kozijnen
  • Kosten stalen kozijnen

Nieuw kozijn en montagemateriaal

De kozijnen tarieven bestaan uit een drietal verschillende factoren. Houd allereerst rekening met de kosten van het nieuwe kozijn, net als van het montagemateriaal dat er benodigd is. Denk hierbij onder andere aan een stelkozijn en siliconenkit, maar ook aan de binnenafwerking en de schroeven, montage-ankers en latten. Deze kosten tellen op tot ongeveer €50, naast de kosten voor het kozijn zelf. Een aluminium kozijn voor een vast raam kost bijvoorbeeld €275, terwijl u voor een kozijn voor een draai-/kiepraam €450 betaalt.

Arbeidskosten

Daarnaast brengt de specialist u kosten voor de arbeid in rekening, op het moment dat u een kozijn wilt laten plaatsen. Wilt u weten wat kozijnen kosten en wat u bij de prijs op dient te tellen voor de plaatsen? Dan is het verstandig om een offerte aan te vragen. Houd er rekening mee dat de specialist u een paar tientjes in rekening zal brengen voor het slopen van het oude kozijn. De kosten voor de installatie van een nieuw kozijn hangen af van het type dat u wenst te plaatsen. Een kozijn voor een vast raam hoeft niet meer dan €60 te kosten, maar de installatie van een beweegbaar kozijn kan oplopen tot een paar honderd euro.

Eenvoudig prijzen vergelijken via internet

Eenvoudig prijzen vergelijken via internet

Opties en meerprijzen

Tenslotte dient u met het oog op de kosten van een kozijn rekening te houden met de eventuele opties en meerprijzen. U kunt de kunststof en aluminium kozijnen doorgaans gratis in een specifieke kleur laten leveren, maar een ventilatierooster in het kozijn kost bijvoorbeeld €70. Dient u vanwege de hoogte van het kozijn of vanwege een verhoogde kans op inbraak gebruik te maken van gelaagd glas? Reken dan op een toeslag van €100. Dit geeft een goed beeld van de kosten van een kozijn, zodat u daar rekening mee kunt houden.

Vrijblijvend offertes aanvragen

De investering in nieuwe kozijnen is fors: het betreft een behoorlijke verbouwing waarbij de uitstraling en het comfort van een gebouw verandert. Het is dan ook belangrijk om welbewust een keuze te maken in de materiaalsoort, de beglazing en afwerking van kozijnen. Daarnaast spelen demontage en montagekosten een belangrijke rol. Voor het vervangen van alle kozijnen in een gevel gaat het dan ook om vele duizenden euro's. Bij dit soort bedragen is het absoluut verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via kozijnen-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 verschillende kozijneninstallateurs volledig gratis en vrijblijvend offertes en documentatie aanvragen, zodat u op uw gemak kunt vergelijken.

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.