Kenmerken kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen beschikken over een aantal aantrekkelijke kenmerken, die ervoor zorgen dat we hier in Nederland sinds de jaren "70 van de vorige eeuw graag gebruik van maken.

De kozijnen zijn bijvoorbeeld leverbaar in een aantal verschillende kleuren en vormen. We zien de kunststof kozijnen in Groningen, maar ook door de rest van het land.

Goede thermische isolatie

De kenmerken van kunststof kozijnen die ons aan weten te spreken hebben onder andere betrekking op de thermische isolatie. Het kunststof isoleert de warmte bijzonder goed, waardoor er een lage U-waarde ontstaat en u nauwelijks hoeft te stoken om de warmte in huis te kunnen behouden. Daarnaast heeft u weinig last van condensvorming, waardoor dit de kozijnen en andere materialen niet aan kan tasten. Tenslotte zorgt PVC voor een goede isolatie van elektriciteit. U kiest met kunststof kozijnen wat dat betreft voor een uitstekend veilige woonomgeving.

Isolatieglas met geïsoleerde kunststof kozijnen beschermen tegen slechte weersomstandigheden

Goede brandveiligheid

Dit komt bovendien terug in de brandveiligheid van de kunststof kozijnen. De kenmerken van kunststof kozijnen geven namelijk aan dat de brandbaarheid is ingedeeld in klasse B1, volgens DIN 4102. Dit staat voor moeilijk brandbaar" en biedt wat dat betreft een goede bescherming in het geval van brand. Daarnaast is de brandvoortplanting van kunststof kozijnen ingedeeld in klasse 2 van NEN 6065. Op het moment dat er een sterke verhitting ontstaat zal het oppervlak verkorsten", waardoor het onderliggende materiaal beschermd blijft. Wat dat betreft beschikken de kunststof kozijnen met het oog op de veiligheid over heel interessante eigenschappen.

Recycling van kunststof kozijnen

Ten derde vallen de kunststof kozijnen op een uitstekende manier te recyclen, waardoor het mogelijk is om hier op een duurzame manier mee om te gaan. Het recyclen gebeurt in twee fabrieken, waarvan er één in Duitsland staat. De branche maakt gebruik van een gesloten systeem, dat het zelf heeft opgezet. In de fabriek in Duitsland worden de kunststof kozijnen volledig verknipt en gescheiden in delen van kunststof, staal, aluminium en rubber. Het is vervolgens mogelijk om deze materialen opnieuw te gebruiken, bijvoorbeeld om nieuwe kunststof kozijnen te fabriceren en de materialen daarmee een tweede leven te geven.

Kunststof kozijnen

  • Waarom kunststof kozijnen?
  • Kenmerken kunststof kozijnen
  • Onderhoud van kunststof kozijnen

Vrijblijvend offertes aanvragen

De investering in nieuwe kozijnen is fors: het betreft een behoorlijke verbouwing waarbij de uitstraling en het comfort van een gebouw verandert. Het is dan ook belangrijk om welbewust een keuze te maken in de materiaalsoort, de beglazing en afwerking van kozijnen. Daarnaast spelen demontage en montagekosten een belangrijke rol. Voor het vervangen van alle kozijnen in een gevel gaat het dan ook om vele duizenden euro's. Bij dit soort bedragen is het absoluut verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via kozijnen-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 verschillende kozijneninstallateurs volledig gratis en vrijblijvend offertes en documentatie aanvragen, zodat u op uw gemak kunt vergelijken. Om naar het offerte en documentatie aanvraagformulier te gaan dient u op de gele knop hieronder te klikken.

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.