Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen vormen een populaire toepassing. Houd er rekening mee dat u een stelkozijn nodig heeft voor de plaatsing hiervan, in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld houten kozijnen.

Het materiaal is sterk en licht, neemt geen vocht op en is relatief gemakkelijk te onderhouden. Aluminium kozijnen zijn wel de duurste variant onder de kozijnen.

Aluminium kozijnen

  • Waarom aluminium kozijnen?
  • Kenmerken aluminium kozijnen
  • Onderhoud van aluminium kozijnen

Sterk en licht

Het is met name de verhouding tussen de sterkte en het gewicht van aluminium dat ervoor zorgt dat het zeer goed geschikt is voor een aantal verschillende toepassingen. We maken er onder andere binnen de bouw graag gebruik van en zorgen er daarmee bijvoorbeeld voor dat we onze kozijnen vorm kunnen geven. Daarnaast is het mogelijk om aluminium te anodiseren of te lakken en daarmee te zorgen voor de gewenste uitstraling. Het is ook de prijs van aluminium kozijnen die veel consumenten aanspreekt, met name omdat het een investering is die u uiteindelijk vanzelf kunt terugverdienen.

Aluminium pui met HR++ glas

Aluminium pui met HR++ glas

Neemt geen vocht op

Een bijkomend voordeel is dat aluminium een aantal interessante kenmerken heeft, vooral ten opzichte van de houten kozijnen. Waar we in het verleden vooral gebruik maakten van hout doen we dit tegenwoordig veel minder, bijvoorbeeld om de hoeveelheid onderhoud te beperken. Het is wat dat betreft heel interessant om gebruik te maken van een kozijn van aluminium, mits ook de prijs u aan weet te spreken. Het is verstandig om zelf een vergelijking te maken tussen de aluminium, kunststof en houten kozijnen, zodat u op basis daarvan een keuze kunt maken voor het materiaal dat in uw geval het best geschikt is.

Onderhoud aluminium kozijnen

Het onderhoud van aluminium kozijnen stelt over het algemeen niet veel voor. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het niet nodig is om de kozijnen te verven, waardoor u dit op termijn ook niet bij hoeft te houden. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat u de kozijnen goed schoon dient te houden en dat u deze na verloop van tijd na dienst te stellen. Een groot voordeel van de aluminium kozijnen is verder dat ze een hoge thermische waarde hebben, waardoor ze uitstekend kunnen bijdragen aan de isolatie van uw woning.

Vrijblijvend offertes aanvragen

De investering in nieuwe kozijnen is fors: het betreft een behoorlijke verbouwing waarbij de uitstraling en het comfort van een gebouw verandert. Het is dan ook belangrijk om welbewust een keuze te maken in de materiaalsoort, de beglazing en afwerking van kozijnen. Daarnaast spelen demontage en montagekosten een belangrijke rol. Voor het vervangen van alle kozijnen in een gevel gaat het dan ook om vele duizenden euro's. Bij dit soort bedragen is het absoluut verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via kozijnen-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 verschillende kozijneninstallateurs volledig gratis en vrijblijvend offertes en documentatie aanvragen, zodat u op uw gemak kunt vergelijken.

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.