Onderhoud van aluminium kozijnen

Het onderhoud van aluminium kozijnen zit op een relatief eenvoudige manier in elkaar. Het is niet nodig om het aluminium te verven, maar houd er rekening mee dat het van belang is om dit tijdig te reinigen. U zorgt er op die manier voor dat u de levensduur maximaal kunt verlengen, waardoor u met aluminium kozijnen een uitstekende investering doet.

Regelmatig reinigen

Zorg er vooral in het geval van een poedercoating of geanodiseerde aluminium kozijnen voor dat u deze regelmatig reinigt. U voorkomt op die manier de ophoping van vuil, dat er gemakkelijk toe kan leiden dat het materiaal aangetast zal raken. Het is deels afhankelijk van uw woonsituatie hoe vaak u de aluminium kozijnen het best kunt reinigen, maar het is doorgaans verstandig om dit minimaal 2x per jaar te doen. U zorgt er op die manier voor dat u voldoende aluminium kozijnen onderhoud pleegt, zonder dat u daar echt veel omkijken naar heeft.

Chemische bestanddelen

Houd er rekening mee dat chemische bestanddelen van onder andere vuil kunnen zorgen voor een aantasting van de aluminium kozijnen. Het is bijvoorbeeld van belang om zouten, zuren en andere agressieve stoffen goed in de gaten te houden. Deze kunnen de oppervlaktebehandeling negatief be nvloeden, waardoor bijvoorbeeld de kleur van de aluminium kozijnen in kracht af kan nemen, of deze zelfs helemaal kan verdwijnen. Zorg ervoor dat u de aluminium kozijnen goed schoonhoudt en voorkom daarmee dat het vuil zich op kan hopen en schade aan kan richten.

Juiste reinigingsmiddelen

Het is tenslotte van belang om gebruik te maken van de juiste reinigingsmiddelen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een pH-waarde van 6 - 8 gebruikt. Daarnaast is het NIET toegestaan om de aluminium kozijnen te reinigen met bijvoorbeeld staalwol, schuurpapier of oplosmiddelen. Tenslotte is het niet aan te bevelen om de kozijnen onder hoge druk te reinigen, aangezien dat de gevel aan kan tasten.

De frequentie waarmee u onderhoud aan de aluminium kozijnen uit dient te voeren is onder andere afhankelijk van uw woonlocatie. Railverkeer, wegverkeer of een kuststrook kan bijvoorbeeld voor extra vervuiling zorgen. Ook een industrieel gebied kan ertoe leiden dat u de kozijnen vaker dient te onderhouden.

Aluminium kozijnen

  • Waarom aluminium kozijnen?
  • Kenmerken aluminium kozijnen
  • Onderhoud van aluminium kozijnen

Vrijblijvend offertes aanvragen

De investering in nieuwe kozijnen is fors: het betreft een behoorlijke verbouwing waarbij de uitstraling en het comfort van een gebouw verandert. Het is dan ook belangrijk om welbewust een keuze te maken in de materiaalsoort, de beglazing en afwerking van kozijnen. Daarnaast spelen demontage en montagekosten een belangrijke rol. Voor het vervangen van alle kozijnen in een gevel gaat het dan ook om vele duizenden euro's. Bij dit soort bedragen is het absoluut verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via kozijnen-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 verschillende kozijneninstallateurs volledig gratis en vrijblijvend offertes en documentatie aanvragen, zodat u op uw gemak kunt vergelijken.

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.