Waarom houten kozijnen?

Houten kozijnen zijn nog altijd onverminderd populair, ondanks de alternatieven in de vorm van aluminium en kunststof. De voordelen van houten kozijnen hebben betrekking op een aantal verschillende aspecten.

Mooi en sterk

Kozijnen van hout zien er bijvoorbeeld mooi uit en zitten op een sterke manier in elkaar. De hardheid van de verschillende houtsoorten verschilt, net als de uitstraling van het hout. Veel consumenten hechten nog altijd veel waarde aan het esthetische element, waardoor houten kozijnen het nog altijd erg goed doen. Dit zorgt er in combinatie met de sterkte van het hout voor dat de houten kozijnen ook vandaag de dag nog worden toegepast in nieuwe woningen.

Houten deur- en raamkozijnen

Houten deur- en raamkozijnen

Veilig, isolerend en onderhoud

Daarnaast zijn houten kozijnen erg veilig, omdat de brandveiligheid op een degelijke manier in elkaar zit. Het hout vertraagt de brand en zorgt daarmee voor een meer veilige situatie in huis. Verder heeft het hout een goede isolerende werking en is het goed te onderhouden. Hier gaat meer werk in zitten dan bij aluminium of kunststof, maar het zorgt er aan de andere kant voor dat de kozijnen tot wel 50 jaar mee kunnen.

Houten kozijnen op maat maken

Houten kozijnen op maat maken

Veelzijdig en milieuvriendelijk

Verder zijn kozijnen van hout bijvoorbeeld zeer veelzijdig. Het hout laat zich gemakkelijk bewerken, iets dat ervoor zorgt dat de vakman er nog altijd graag gebruik van maakt. Het hout is bovendien goed geschikt voor relatief grote kozijnen en het is mogelijk om er op een milieuvriendelijke manier gebruik van te maken. Er is nauwelijks energie nodig om de houten kozijnen te maken en dankzij de keurmerken blijven ook de bestaande bossen uitstekend overeind.

Recyclebaar en duurzaam

Tenslotte vallen de houten kozijnen te recyclen, waardoor het mogelijk is om het materiaal een tweede leven mee te geven. Wat dat betreft zit het materiaal op een heel duurzame manier in elkaar en is het de moeite waard om de voordelen van houten kozijnen te vergelijken met die van de andere materialen. De kans is groot dat het hout ook voor u een interessante keuze zal vormen, dus schrijf het hout in ieder geval niet te vroeg af.

Houten kozijnen:

  • Waarom houten kozijnen?
  • Kenmerken houten kozijnen
  • Onderhoud van houten kozjnen

Vrijblijvend offertes aanvragen

De investering in nieuwe kozijnen is fors: het betreft een behoorlijke verbouwing waarbij de uitstraling en het comfort van een gebouw verandert. Het is dan ook belangrijk om welbewust een keuze te maken in de materiaalsoort, de beglazing en afwerking van kozijnen. Daarnaast spelen demontage en montagekosten een belangrijke rol. Voor het vervangen van alle kozijnen in een gevel gaat het dan ook om vele duizenden euro's. Bij dit soort bedragen is het absoluut verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via kozijnen-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 verschillende kozijneninstallateurs volledig gratis en vrijblijvend offertes en documentatie aanvragen, zodat u op uw gemak kunt vergelijken. Om naar het offerte en documentatie aanvraagformulier te gaan dient u op de gele knop hieronder te klikken.

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.