Gratis internet offerte

Zoekt u informatie over kozijnen, wilt u uw huidige kozijnen vervangen of twijfelt u over de keuze voor aluminium, kunststof of houten kozijnen ? Dan bent u hier aan het juiste (web)adres ! Kozijnen zijn niet alleen medebepalend voor de uitstraling van een gebouw, maar zorgen ook voor isolatie en energiezuinigheid. Op deze informatieve website kunt u veel informatie lezen over kozijnen, de verschillen tussen de soorten, de indicatieve kosten voor zowel levering als montage van kozijnen en tevens de wetgeving op het gebied van kozijnen.

Zodra u deze website hebt doorgenomen bent u weer volledig op de hoogte van alles wat met kozijnen te maken heeft.

Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om kostenloos en vrijblijvend offertes aan te vragen bij diverse gespecialiseerde kozijnenleveranciers direct bij u in de regio.

Meer informatie

  • Algemene informatie kozijnen
  • Waar moet u op letten?
  • Soorten kozijnen
  • Wat kosten kozijnen?
  • Subsidies 2021/22
  • Gratis internet offerte

Kozijnen en glas

Kozijnen worden gebruikt om beglazing te bevatten, solide objecten als deuren of combinaties van beglazing en deuren. In de afgelopen tientallen jaren zijn grote stappen gemaakt qua ontwikkeling van beglazing, zoals bijvoorbeeld HR++ glas. Dit glas is thermisch optimaal ge soleerd en zorgt voor een beter binnenklimaat. Om dit vrij diepe glas goed te kunnen verwerken voldoet een oud kozijn niet meer. Nieuwe kozijnen dienen naast dit zware en omvangrijke glas ook nog eens goed isolerende en inbraakwerend te zijn.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden veelal inclusief beglazing geleverd, rechtstreeks vanaf de fabriek. Kunststof kozijnen hebben momenteel de beste prijs/kwaliteitcombinatie ten opzichte van aluminium, houten of stalen kozijnen. Onderhoudsvrij, uitstekend isolerend (zowel thermisch als geluids) en in vele vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Voor zowel nieuwbouw als renovatie wordt er meestal gekozen voor kunststof kozijnen, gevolgd door aluminium kozijnen.

Soorten kozijnen

Kozijnen zijn er in allerlei vormen en maten, maar de belangrijkste gebieden waarop onderscheid wordt gemaakt in de markt zijn de materiaalsoorten waaruit kozijnen bestaan. De meest toegepaste zijn kunststof kozijnen, aluminium kozijnen en houten kozijnen. Stalen kozijnen en andersoortige (bv RVS) worden alleen voor specifieke toepassingen gebruikt en dienen bijna altijd op maat te worden gemaakt en behoren daarom tot de meest kostbare kozijnen.

De keuze voor een materiaalsoort heeft te maken met de eisen die men stelt aan kozijnen en beglazing, met name qua uitstraling, onderhoud en aanschafkosten. Houten kozijnen worden altijd op maat gemaakt, hebben een warme uitstraling, maar hebben veel meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld kunststof of aluminium kozijnen. Kunststof en aluminium kozijnen zijn daarnaast in heel veel standaard uitvoeringen te krijgen, worden in grotere oplages geproduceerd en zijn daardoor goedkoper.

Aanschafkosten kozijnen

Over het algemeen zijn stalen en houten kozijnen het duurste qua aanschaf en montage, gevolgd door aluminium kozijnen. Kunststof kozijnen zijn veruit het goedkoopste qua investering. Daarnaast is deze kozijnvariant gunstig qua energiezuinigheid en onderhoudsarm. In tegenstelling tot een tiental jaren geleden zijn kunststof kozijnen tegenwoordig in vele kleuren en motieven beschikbaar

Energiebesparing door goede kozijnen

Een goed ge soleerd kozijn kan tijdens de levensduur van 30 a 40 jaar voor vele duizenden euro's aan energiekosten besparen...of kosten. Het is daarom goed om de isolerende eigenschappen mee te nemen in de beslissing voor een bepaalde type kozijn.

Subsidie 2021

Hier kunt u meer lezen over de subsidieregeling voor kozijnen 2021.

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.