Onderhoud van houten kozjnen

Houten kozijnen zijn relatief kwetsbaar, waardoor het van belang is om het onderhoud planmatig uit te laten voeren. Zorg er in ieder geval voor dat u de houten kozijnen minstens 2x per jaar goed schoonmaakt en laat iedere 4 - 5 jaar het schilderwerk bijwerken.

Dit laatste dient als een beschermende laag voor het hout.

Ondergrond en het verfsysteem

De hoeveelheid onderhoud die u dient te laten plegen is onder andere afhankelijk van de ondergrond en het verfsysteem dat u kiest. De hardhouten kozijnen zijn over het algemeen een stuk minder gevoelig voor bijvoorbeeld het intrekken van vocht, splijten of kraken. Dat neemt echter niet weg dat het van belang is om het hout goed te onderhouden. U kunt er alleen op deze manier voor zorgen dat het hout een groot aantal jaren mee zal gaan en u de uitstraling van de houten kozijnen op een mooie manier kunt behouden.

Kleur en expositie

Het zijn daarnaast de kleur en de expositie van het hout die bepalen in hoeverre u regelmatig onderhoud aan de houten kozijnen uit dient te voeren. De invloeden van het weer zoals regen en wind komen harder aan dan bij bijvoorbeeld kunststof of aluminium kozijnen. Het is daarom van belang om een goede schilderlaag aan te laten brengen en daarbij te kiezen voor een kleur die zo min mogelijk hinder ondervindt van het vuil. Maak de houten kozijnen regelmatig schoon en laat de vakman hier planmatig naar kijken, om een afname van de kwaliteit te voorkomen.

Garantie schilderwerk

In veel gevallen heeft u tegenwoordig de mogelijkheid om een prestatie-overeenkomst te tekenen met de schilder. De schilder geeft u in samenwerking met de fabrikant een bepaalde garantie af met betrekking tot het schilderwerk, zodat u daar een aantal jaren van kunt profiteren. Houd er rekening mee dat u zelf dient te zorgen voor het voldoende schoon houden van de houten kozijnen. Dat neemt echter niet weg dat u bij eventuele problemen een beroep kunt doen op de garantie en de houten kozijnen dankzij het onderhoud gemakkelijk tot 50 jaar mee zullen gaan.

Houten kozijnen:

  • Waarom houten kozijnen?
  • Kenmerken houten kozijnen
  • Onderhoud van houten kozjnen

Vrijblijvend offertes aanvragen

De investering in nieuwe kozijnen is fors: het betreft een behoorlijke verbouwing waarbij de uitstraling en het comfort van een gebouw verandert. Het is dan ook belangrijk om welbewust een keuze te maken in de materiaalsoort, de beglazing en afwerking van kozijnen. Daarnaast spelen demontage en montagekosten een belangrijke rol. Voor het vervangen van alle kozijnen in een gevel gaat het dan ook om vele duizenden euro's. Bij dit soort bedragen is het absoluut verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via kozijnen-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 verschillende kozijneninstallateurs volledig gratis en vrijblijvend offertes en documentatie aanvragen, zodat u op uw gemak kunt vergelijken.

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.