Wat zijn kozijnen?

Wat zijn kozijnen?

Wat zijn kozijnen en wat hebben we eraan? Technisch gezien is een kozijn niets anders dan een drager, waarin we een vulling of voorziening kunnen aanbrengen. Het gaat om voorzieningen als deuren, ramen en glas of panelen, maar ook borstweringen, ventilatievoorzieningen of bevestigingsmiddelen. Doorgaans maken we gebruik van kozijnen van hout, kunststof of aluminium.

Montagetechnieken

Wilt u kozijnen bestellen? Houd er dan rekening mee dat we gebruik maken van verschillende montagetechnieken. U kunt een kozijn bijvoorbeeld laten inmetselen. Dit is de meest traditionele methode en heeft betrekking op het stellen van het kozijn, om het binnenspouwblad er vervolgens omheen te lijmen of metselen. Dit zorgt voor een stevige constructie, waardoor we het kozijn kunnen gebruiken om bijvoorbeeld de ramen in te bevestigen en licht en lucht toe te laten in een woning of pand.

Daarnaast kunt u gebruik maken van een montagekozijn of een ge ntegreerde montage. Deze methoden komen minder voor, maar bieden uitkomst in verschillende situaties.

Bloemkozijn

U kunt tijdens het bestellen van kozijnen daarnaast rekening houden met de maat tussen de buitenkant van de gevel en het kozijn. Laat u het kozijn gelijkliggen aan de buitenzijde van het buitenspouwblad of deze zelfs wat uitsteken? Dan spreken we van een bloemkozijn". Het is verstandig om het kozijn enigszins verdiept te plaatsen. De maat tussen de buitengevel en het kozijn noemen we de negge". U kunt kozijnen bestellen in de variant die u wenst, mits u rekening houdt met de voor- en nadelen van verschillende oplossingen.

Belangrijkste functie kozijn is houder van glas

Belangrijkste functie kozijn is houder van glas

Vullingen en beweegbare delen

Nu we weten wat kozijnen zijn is het verstandig om stil te staan bij de vullingen die we hierin kunnen plaatsen, net als enkele beweegbare delen. Maak gebruik van vaste vullingen als glas, plaatachtige bekledingsmaterialen, ventilatieroosters of vaste ramen, of kies aan de andere kant voor een beweegbaar raam. Denk daarbij aan een draairaam, uitzetraam, tuimelraam of schuifraam. Tenslotte kunt u kozijnen bestellen voor beweegbare deuren, zoals een horizontale schuifdeur of wellicht een naar binnen of buiten draaiende deur. U heeft wat dat betreft een aantal verschillende mogelijkheden.

Informatie over kozijnen

  • Wat zijn kozijnen?
  • Technische eisen aan kozijnen
  • Beglazing
  • Afmetingen van kozijnen
  • Vormgeving van kozijnen
  • Het plaatsen van kozijnen
  • Ventilatie
  • Regelgeving & omgevingsvergunning

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.