Onderhoud

Wilt u het onderhoud van de kozijnen zo goed mogelijk uitvoeren? Het is van belang om u te richten op het onderhoud van de deurkozijnen, maar ook de raamkozijnen niet links te laten liggen. U zorgt er met name bij HR++ glas en bij houten kozijnen voor dat deze van goede kwaliteit blijven.

Houten kozijnen zijn onderhoudsgevoelig

Houten kozijnen zijn onderhoudsgevoelig

Verf- en kitwerk

De verflaag en het kitwerk zorgen er samen voor dat vocht niet zomaar kan binnendringen in de houten kozijnen. Dit voorkomt dat het hout kan gaan rotten, waardoor het van belang is om dit goed bij te houden. Op het moment dat de kit veroudert ontstaat er een capillaire naad, waardoor het vocht de sponning in gezogen zal worden. Met name bij winddruk kan de ruit enigszins gaan pompen". Probeer dit te voorkomen, aangezien u anders last kunt krijgen van aantasting van de metaallaag, condensatie in de glasspouw of het verlies van eventuele gasvulling.

Beluchtingopeningen

Het is binnen het onderhoud van deurkozijnen en raamkozijnen daarnaast verstandig om u te richten op de beluchtingopeningen. We spreken ook wel van ventilatieopeningen, maar ze zorgen er heel specifiek voor dat er geen drukverschil met de buitenlucht ontstaat. Houd deze goed schoon en voorkom op die manier dat het condensvocht in de sponning tegen de rand van de beglazing tot problemen kan leiden. De openingen zorgen ervoor dat het mogelijk is om de condens af te voeren, waardoor u daar binnen de kozijnen die u heeft zitten geen last van zal hebben.

Reiniging en onderhoud

Binnen het onderhoud van deurkozijnen en raamkozijnen is het tenslotte verstandig om u te richten op de reiniging. Probeer tijdig onderhoud uit te voeren, door de kozijnen in ieder geval twee keer per jaar goed te reinigen. Dit zorgt ervoor dat het vuil zich niet op kan hopen en zich daardoor minder gemakkelijk rottingen kunnen vormen. De juiste frequentie van het schilderonderhoud hangt onder andere af van de gebruikte verf, de toegepaste kleur en het materiaal van de kozijnen. Hier valt wat dat betreft minder gemakkelijk iets over te zeggen, met het oog op het onderhoud van de raamkozijnen en deurkozijnen.

Waar moet u op letten bij de keuze voor kozijnen?

  • Uitstraling
  • Comfort
  • Onderhoud
  • Inbraakwerendheid
  • Garantie

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.