Subsidie 2021/21

20% subsidie voor kozijnen met HR++ of HR+++ glas

In 2021 kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolerende kozijnen met isolatieglas (HR++ glas of HR+++ (triple) glas)) indien u daarnaast een tweede isolatiemaatregel uitvoert binnen 12 maanden na de eerste maatregel. U ontvangt op zowel het glas als op onderdelen van de kozijnen subsidie per m2.

Details

  • Als u HR++ en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas of te plaatsen glas altijd minimaal 10m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45 m2 subsidie.

  • Afhankelijk van het soort en merk glas ontvangt u tussen de € 35 en € 100 subsidie per m2

  • Voor HR++ glas geldt een U-waarde van ten hoogste 1,2 W/m2K, voor Tripleglas geldt een U-waarde van ten hoogste 0,7 W/m2K.

  • Bij de toepassing van Triple glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een U-waarde van ten hoogste 1,5 W/m2K.

  • Subsidiebedrag isolatieglas tussen de € 35 en € 100 per m2

  • Subsidiebedrag Kozijnpanelen tussen de € 15 en € 75 per m2

  • Subsidiebedrag isolerende deuren tussen de € 35 en € 100 per m2

Laag btw tarief voor arbeidskosten plaatsen glas

Verkapte subsidie van 12%

Voor het aan laten brengen van isolatieglas in de kozijnen mag een lager btw tarief van slechts 9% gehanteerd worden in plaats van 12%. Dat is een verkapte subsidie van 12% van de arbeidskosten.

Vrijblijvend offertes aanvragen

De investering in nieuwe kozijnen is fors: het betreft een behoorlijke verbouwing waarbij de uitstraling en het comfort van een gebouw verandert. Het is dan ook belangrijk om welbewust een keuze te maken in de materiaalsoort, de beglazing en afwerking van kozijnen. Daarnaast spelen demontage en montagekosten een belangrijke rol. Voor het vervangen van alle kozijnen in een gevel gaat het dan ook om vele duizenden euro's. Bij dit soort bedragen is het absoluut verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via kozijnen-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 verschillende kozijneninstallateurs volledig gratis en vrijblijvend offertes en documentatie aanvragen, zodat u op uw gemak kunt vergelijken. Om naar het offerte en documentatie aanvraagformulier te gaan dient u op de gele knop hieronder te klikken.

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.