Kenmerken houten kozijnen

De kenmerken van houten kozijnen zorgen ervoor dat de vakman er ook vandaag de dag nog graag gebruik van maakt. Dit heeft te maken met de grote geschiktheid van het materiaal, maar daarnaast ook met de esthetische aspecten, milieuzaken en zeker met de prijs van de kozijnen.

Gemakkelijk te bewerken

Daarnaast worden de houten kozijnen in Den Haag bijvoorbeeld nog veelvuldig toegepast, omdat het materiaal zich op een eenvoudige manier laat bewerken. Dit zorgt voor een grote mate van vormvrijheid, wat met name interessant is tijdens een verbouwing of op het moment dat u zelf een woning kunt ontwerpen. De mogelijkheden van houten kozijnen conform de KVT zijn ontzettend groot, waardoor dit materiaal vaak de voorkeur krijgt boven bijvoorbeeld aluminium of kunststof. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat hout vaak geschilderd wordt en dit vraagt om relatief veel onderhoud, om te kunnen rekenen op de lange levensduur van het hout.

Lange levensduur

Houten kozijnen kennen een bijzonder lange levensduur, mits u zorgt voor voldoende en planmatig onderhoud. Het is onder andere van belang om het schilderwerk van het hout iedere 4 - 5 jaar bij te laten werken, om te voorkomen dat zich vuil op kan hopen, of vocht in de kozijnen kan trekken. Indien u de houten kozijnen goed laat onderhouden is het mogelijk om hier zo"n 50 jaar gebruik van te maken. De levensduur gaat wat dat betreft vaak veel verder dan de gemiddelde garantie van 10 jaar, waardoor u tientallen jaren gebruik kunt blijven maken van uw kozijnen.

Houten kozijnen op maat maken

Houten kozijnen op maat maken

Bijzondere kozijnvormen

Tenslotte maken de houten kozijnen het mogelijk om bijzondere vormen toe te passen, iets dat een stuk lastiger is op het moment dat u zou werken met aluminium of kunststof. Wilt u bijvoorbeeld een rond kozijn vormgeven, om op die manier een unieke uitstraling te cre ren? In dat geval zorgt het hout ervoor dat de vakman u hier uitstekend mee van dienst kan zijn. Wat dat betreft zorgen de kenmerken van houten kozijnen er samen met de scherpe prijs voor dat u er verstandig aan doet om het hout in ieder geval mee te nemen in de vergelijking die u wenst te maken.

Houten kozijnen:

  • Waarom houten kozijnen?
  • Kenmerken houten kozijnen
  • Onderhoud van houten kozjnen

Vrijblijvend offertes aanvragen

De investering in nieuwe kozijnen is fors: het betreft een behoorlijke verbouwing waarbij de uitstraling en het comfort van een gebouw verandert. Het is dan ook belangrijk om welbewust een keuze te maken in de materiaalsoort, de beglazing en afwerking van kozijnen. Daarnaast spelen demontage en montagekosten een belangrijke rol. Voor het vervangen van alle kozijnen in een gevel gaat het dan ook om vele duizenden euro's. Bij dit soort bedragen is het absoluut verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via kozijnen-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 verschillende kozijneninstallateurs volledig gratis en vrijblijvend offertes en documentatie aanvragen, zodat u op uw gemak kunt vergelijken.

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.