Stalen kozijnen

Stalen kozijnen kennen we vooral vanuit vroeger, maar vanwege de zeer beperkte isolerende capaciteiten kiest men doorgaans niet voor stalen kozijnen. Wel is staal bij uitstek geschikt om hele dunne en elegante kozijnen te cre eren, wat in sommige gevallen de beste estetische oplossing is. We komen de stalen ramen sowieso vaak tegen in monumenten, maar het is in bijna alle andere gevallen verstandig om deze te laten vervangen.

Stalen kozijnen vervangen

U kunt de stalen kozijnen laten vervangen, bijvoorbeeld om een betere besparing op energie mogelijk te maken. De isolatie van deze kozijnen is allang niet meer van deze tijd. Daarnaast kunt u de stalen kozijnen laten vervangen op het moment dat u een andere kleur wenst aan te brengen. Houd er bovendien rekening mee dat een kozijn van staal nauwelijks bescherming biedt tegen bijvoorbeeld inbraken. Kozijnen van hout, aluminium of kunststof zijn hier veel beter voor geschikt en zorgen er daarmee voor dat u de gevelopeningen binnen uw woning of pand beter vorm kunt geven.

Hulpmiddelen voor zware kozijnen incl. beglazing

Hulpmiddelen voor zware kozijnen incl. beglazing

Isolatie van deze tijd

U kunt kozijnen van staal vervangen door exemplaren van hout, kunststof of aluminium vanwege de veiligheid, maar het is minstens zo interessant om daarmee te zorgen voor de isolatie van deze tijd. Het is overigens niet nodig om de kozijnen volledig te verwijderen. In plaats daarvan kunt u gebruik maken van vleugelprofielen, om vervolgens een aluminium systeem toe te passen. Dit zorgt ervoor dat u het kozijn in principe kunt laten zitten, maar dat u het een upgrade" geeft naar de isolatie van deze tijd. Dit zorgt er onder andere dat u energetisch gezien flink kunt besparen en u voor een meer milieuvriendelijke oplossing kunt zorgen.

Kleuren en inbraakwerendheid

Daarnaast kunt u een kozijn van staal vervangen om gebruik te maken van de kleuren en typen die er vandaag de dag beschikbaar zijn. Kies er voor uw deuren en ramen voor om de kleuren binnen en buiten verschillend uit te voeren, of zorg er met de besparing op energie voor dat u de kosten vanzelf kunt terugverdienen. Tenslotte zorgt u met een vervanging van de stalen kozijnen voor en betere inbraakwerendheid. Zorg bijvoorbeeld voor klasse 2, zoals het Bouwbesluit dat verplicht stelt voor kozijnen in nieuwe woningen. Stalen kozijnen zijn niet meer van deze tijd, dus kies voor een van de uitstekende vervangende materialen.

Roestgevoelig

Om een stalen kozijn een levensduur van 30 jaar te laten volbrengen is goed onderhoud essentieel om corrosie te vermijden. Roestvorming bij een stalen kozijn betekent vervorming en verzwakking van de constructie wat schade tot gevolg zou kunnen hebben. Geprefabriceerde stalen kozijnen moeten daarom een goede grondlaag en sterke eindcoating krijgen. Daarnaast dient elke paar jaar deze coating beoordeeld te worden.

Overzicht verschillende materiaalsoorten:

  • Kunststof kozijnen
  • Aluminium kozijnen
  • Houten kozijnen
  • Stalen kozijnen

Vrijblijvend offertes aanvragen

De investering in nieuwe kozijnen is fors: het betreft een behoorlijke verbouwing waarbij de uitstraling en het comfort van een gebouw verandert. Het is dan ook belangrijk om welbewust een keuze te maken in de materiaalsoort, de beglazing en afwerking van kozijnen. Daarnaast spelen demontage en montagekosten een belangrijke rol. Voor het vervangen van alle kozijnen in een gevel gaat het dan ook om vele duizenden euro's. Bij dit soort bedragen is het absoluut verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via kozijnen-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 verschillende kozijneninstallateurs volledig gratis en vrijblijvend offertes en documentatie aanvragen, zodat u op uw gemak kunt vergelijken.

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.