Politiekeurmerk Veilig Wonen

Inbraakwerend

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen geeft aan dat u uw woning op een degelijke manier heeft beveiligd en u er met een gerust hart kunt wonen. Het keurmerk maakt onderscheid tussen nieuwe en bestaande woningen en richt zich vooral op de bereikbare deuren en ramen.

Bestaande bouw en nieuwbouw

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen maakt onderscheid tussen nieuwbouw en bestaande woningen. Dit betekent dat u tijdens een verbouwing kunt zorgen voor het keurmerk voor uw individuele woning, maar dat het bijvoorbeeld een stuk lastiger is om het keurmerk voor een compleet complex te ontvangen. Dat neemt echter niet weg dat het verstandig is om de buitenbeglazing net als uw binnenbeglazing aan weerstandsklasse 2 te laten voldoen. U kunt op basis hiervan het Politiekeurmerk Veilig Wonen ontvangen, mits u ook aan de overige voorwaarden voldoet.

U kunt de buitenbeglazing beveiligen door de glaslatten vast te schroeven, of deze met een hechtende kit te bevestigen. Daarnaast kunt u ze met een gelijmde kit monteren, waardoor ze niet gemakkelijk los te halen zijn.

Bereikbare deuren en ramen

Daarnaast richt het Politiekeurmerk Veilig Wonen zich op de bereikbare deuren en ramen binnen uw woning. Op een bereikbare deur dient u in ieder geval te zorgen voor een hoofdslot met SKG **, of een hoofdslot SKG * en een bijzetslot SKG *. Daarnaast dient u twee tot drie deugdelijke scharnieren te monteren en gebruik te maken van eventuele dievenklauwen of meerpuntssluitingen. Tenslotte dient u op de deur een combinatie van sluitkommen en veiligheidsbeslag aan te brengen, zodat het slot veilig in elkaar zit.

Wat betreft de ramen moet u deze af kunnen sluiten met twee grendels, waarvan er één afsluitbaar is met een sleutel. Ook dient u inbraakwerend glas toe te passen.

Preventieadvies, inspectie en certificaat

Als bewoner heeft u voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen de mogelijkheid om een gratis preventieadvies aan te vragen, bij een PKVW-erkend bedrijf. Daarnaast dient u een inspectie uit te laten voeren na de montage van de veiligheidsmaatregelen en ontvangt u een certificaat. Deze elementen zorgen samen voor een degelijk Politiekeurmerk Veilig Wonen, op basis waarvan u op een veilige manier gebruik kunt maken van uw woning, of u deze met een gerust hart achter kunt laten.

Vrijblijvend offertes aanvragen

De investering in nieuwe kozijnen is fors: het betreft een behoorlijke verbouwing waarbij de uitstraling en het comfort van een gebouw verandert. Het is dan ook belangrijk om welbewust een keuze te maken in de materiaalsoort, de beglazing en afwerking van kozijnen. Daarnaast spelen demontage en montagekosten een belangrijke rol. Voor het vervangen van alle kozijnen in een gevel gaat het dan ook om vele duizenden euro's. Bij dit soort bedragen is het absoluut verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via kozijnen-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 verschillende kozijneninstallateurs volledig gratis en vrijblijvend offertes en documentatie aanvragen, zodat u op uw gemak kunt vergelijken. Om naar het offerte en documentatie aanvraagformulier te gaan dient u op de gele knop hieronder te klikken.