Het plaatsen van kozijnen

Het plaatsen van de kozijnen vraagt om een nauwkeurige manier van werken. Het is hierbij verstandig om het materieel zoveel mogelijk just in time" af te laten leveren, waardoor de materialen voorhanden zijn op het moment dat deze ook daadwerkelijk nodig zijn. Dit zorgt voor een soepele werkwijze.

Informatie over plaatsen kozijnen

  • Aansluitingen
  • Montagetechnieken

Montagetechnieken kozijnen

U kunt kozijnen plaatsen met behulp van verschillende montagetechnieken. Het plaatsen van kozijnen vraagt om een degelijke montage, waarbij we in veel gevallen gebruik maken van het inmetselen hiervan. Dit is de meest traditionele methode en zorgt ervoor dat we het kozijn eerst zullen stellen, om vervolgens het binnenspouwblad hier omheen te metselen of te lijmen. Het is een relatief eenvoudige manier van werken, waardoor het wat dat betreft niet vreemd is dat we er onder andere in Nederland veel gebruik van maken.

Houten deur- en raamkozijnen

Houten deur- en raamkozijnen

Daarnaast bestaan er twee andere technieken voor het plaatsen van de kozijnen. We kunnen bijvoorbeeld kozijnen monteren door gebruik te maken van een montagekozijn. Tijdens de ruwbouw wordt er dan een stelkozijn geplaatst, waar u het kozijn in kunt plaatsen. Het grote voordeel hiervan is dat het niet uitmaakt of u gebruik wenst te maken van een houten, aluminium of kunststof kozijn.

Een derde mogelijkheid is een ge ntegreerde montage. In dat geval maakt het kozijn onderdeel uit van een groter bouwelement. Met name in de nieuwbouw maakt men hier relatief veel gebruik van, op het moment dat er sprake is van gevelsluitende elementen voor in de woning.

Hulpmiddelen voor zware kozijnen incl. beglazing

Hulpmiddelen voor zware kozijnen incl. beglazing

Transporthulpmiddelen

Het is bij het plaatsen van de kozijnen van belang om voldoende transporthulpmiddelen te gebruiken, om zwaar tilwerk te voorkomen. Dit helpt bij het stellen van de kozijnen en zorgt voor een meer nauwkeurige manier van werken. Een vrachtwagen met zelflosser, hijskraan of montagelift vormen bijvoorbeeld goede verticale transporthulpmiddelen. De transportschaats, rolboy of zwaarlastrollers zorgen er aan de andere kant voor dat het goed mogelijk is om de gewichten horizontaal te bewegen. Wat dat betreft bestaan er verschillende hulpmiddelen voor het aanleveren en de montage van kozijnen, om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen en een nauwkeurig resultaat aan te kunnen leveren.

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.