Houten kozijnen

Houten kozijnen vormen van oudsher de standaard en zijn nog altijd populair bij een grote groep consumenten. Dat heeft een aantal verschillende redenen, waaronder de verscheidenheid aan mogelijkheden tot bewerking, maar ook de vormvrijheid en bijvoorbeeld de levensduur van dit materiaal.

Gangbare houtsoorten

Er is sprake van een aantal gangbare houtsoorten, voor de houten kozijnen. Denk hierbij aan Rode meranti van loofhout, Europees vuren van naaldhout, Merbau van loofhout en bijvoorbeeld Western hemlock/fir van naaldhout. Houd er rekening mee dat de verschillende houten kozijnen in hardheid kunnen verschillen, waardoor ook de prijs niet altijd hetzelfde is. Des te harder het hout is dat u kiest, des te langer dit over het algemeen ook mee zal gaan. Uiteraard kunt u het hout laten behandelen (ook transparant), of kunt u er in de onbehandelde vorm gebruik van maken.

Houten kozijnen:

  • Waarom houten kozijnen?
  • Kenmerken houten kozijnen
  • Onderhoud van houten kozjnen

Vormvrijheid en grote kozijnen

De houten kozijnen bieden een grote mate van vormvrijheid, waardoor ze populair zijn bij de traditionele vakman. Zij werken er graag mee en zorgen er daarmee voor dat de houten kozijnen nog altijd niet weg te denken zijn uit onze samenleving. De exemplaren van kunststof en aluminium zijn goed van kwaliteit en zijn gemakkelijker te onderhouden, maar winnen het voor veel consumenten nog altijd niet van het traditionele hout. Bovendien is het met houten kozijnen relatief gemakkelijk en goed mogelijk om een groot kozijn te ontwerpen, iets dat met de andere genoemde materialen een stuk moeilijker gaat.

Houten deur- en raamkozijnen

Houten deur- en raamkozijnen

Levensduur van houten kozijnen

Tenslotte kennen de houten kozijnen een lange levensduur, mits u hier op een goede manier mee omgaat door bijvoorbeeld een onderhoudsplan op te stellen. Houten kozijnen bieden verschillende voordelen en zijn prachtige om te zien, maar het is van groot belang om ze goed te onderhouden en er daarmee voor te zorgen dat de kwaliteit behouden blijft. Het is bijvoorbeeld van belang om de kozijnen regelmatig te schilderen en goed schoon te houden, zodat zich geen vuil kan ophopen. Gemiddeld hebben de houten kozijnen dan een levensduur van zo"n 50 jaar, wat betekent dat ze in veel gevallen een leven lang in een woning mee zullen gaan.

Vrijblijvend offertes aanvragen

De investering in nieuwe kozijnen is fors: het betreft een behoorlijke verbouwing waarbij de uitstraling en het comfort van een gebouw verandert. Het is dan ook belangrijk om welbewust een keuze te maken in de materiaalsoort, de beglazing en afwerking van kozijnen. Daarnaast spelen demontage en montagekosten een belangrijke rol. Voor het vervangen van alle kozijnen in een gevel gaat het dan ook om vele duizenden euro's. Bij dit soort bedragen is het absoluut verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via kozijnen-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 verschillende kozijneninstallateurs volledig gratis en vrijblijvend offertes en documentatie aanvragen, zodat u op uw gemak kunt vergelijken.

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.