Regelgeving & omgevingsvergunning

Bent u benieuwd of u een omgevingsvergunning nodig heeft met het oog op de werkzaamheden rondom uw kozijnen, of wilt u weten of een vergunning voor de kozijnen dient aan te vragen? Wij zetten drie verschillende situaties voor u op een rij, zodat u zelf na kunt gaan wat voor u van toepassing is.

Zonder vergunning

Aluminium kozein

Op het moment dat u kozijnen en gevelpanelen wilt aanbrengen of veranderen spreken we niet van regulier onderhoud. Het vervangen van gevelplaten, goten of kozijnen of het schilderen daarvan behoren daar wel toe. In dien er sprake is van normaal" onderhoudswerk heeft u daar geen vergunning voor nodig. Houd er rekening mee dat u over het algemeen geen vergunning nodig heeft op het moment dat de kozijnen niet grenzen aan een openbaar toegankelijk gebied, zoals de weg, toegankelijk groen of water.

Zonder vergunning, met regelgeving

Op het moment dat u zonder vergunning mag bouwen of veranderen is het niet nodig om een omgevingsvergunning voor uw kozijnen aan te vragen. Houd er rekening mee dat u wellicht wel aan bepaalde regels dient te voldoen. Denk hierbij onder andere na over het bestemmingsplan dat de gemeente heeft opgesteld, maar daarnaast ook aan de welstand. Deze stelt vast aan welke uiterlijke kenmerken bepaalde gebouwen, woningen en panden dienen te voldoen. Op het moment dat u een omgevingsvergunning nodig heeft legt de gemeente uw situatie automatisch voor aan de welstand. Tenslotte dient u zich bij het vervangen of plaatsen van kozijnen altijd te houden aan het Bouwbesluit.

Met vergunning

Voldoet u niet aan de voorwaarden om zonder omgevingsvergunning kozijnen te mogen plaatsen? Dan dient u hier een vergunning voor aan te vragen, door uw aanvraag voor het bouwplan in te dienen bij de gemeente. Vervolgens zal de gemeente deze aanvraag in behandeling nemen en eventueel extra stukken opvragen. Daarna ontvangt u een reactie van de gemeente, die aangeeft of het u is toegestaan om met de bouw te starten. U hoort binnen 8 weken over u een omgevingsvergunning krijgt, waardoor het verstandig is om de vergunning voor de plaatsing van uw kozijnen ruim op tijd aan te vragen.

Informatie over kozijnen

  • Wat zijn kozijnen?
  • Technische eisen aan kozijnen
  • Beglazing
  • Afmetingen van kozijnen
  • Vormgeving van kozijnen
  • Het plaatsen van kozijnen
  • Ventilatie
  • Regelgeving & omgevingsvergunning

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.