Energiezuinigheid

Bent u op zoek naar energiezuinige kozijnen, of wilt u de kozijnen energiebesparend uit laten voeren? Denk dan na over zowel de thermische isolatie als de luchtdoorlatendheid van de kozijnen. U zorgt er daarmee voor dat u kunt rekenen op een uitstekende toepassing van het geheel.

Thermische isolatie

Binnen de thermische isolatie rekenen we met een U-waarde, wat staat voor het warmtedoorgangsco ffici nt. We meten hiermee het gemiddelde warmteverlies per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen binnen en buiten tijdens een middellange periode. Des te kleiner het warmteverlies van een kozijn is, des te minder u hoeft te stoken om de gewenste temperatuur in uw woning of pand te bereiken en te behouden. Het is wat dat betreft de moeite waard om gebruik te maken van energiezuinige kozijnen, met een voldoende goede thermische isolatie.

Veel warmteverlies via kozijnen

Veel warmteverlies via kozijnen

Luchtdoorlatendheid

Daarnaast is het van belang om rekening te houden met de luchtdoorlatendheid van kozijnen. Energiebesparende kozijnen zorgen voor een beperkte luchtdoorlatendheid, uitgedrukt in een q-waarde. Klasse 1 staat voor een woning met natuurlijke ventilatie of een natuurlijke toevoer van lucht via ventilatieroosters in de gevel, samen met een mechanische ventilatie. Klasse 2 staat voor woningen met een gebalanceerd ventilatiesysteem (zowel mechanische toevoer als afvoer). Over het algemeen leiden kozijnen met klasse 2 tot een beperkter warmteverlies en zijn ze daarmee zuiniger dan die binnen klasse 1. Laat het type kozijn echter afhangen van de manier van ventileren in uw woning.

Aansluiting van het kozijn

Tenslotte dient u voor de energiezuinigheid na te denken over de aansluiting van het kozijn. De gewenste luchtdichtheid ontstaat door een goede aansluiting van het kozijn op de spouwzijde van het binnenblad. Plaats de luchtdichting daarom zo ver mogelijk naar binnen, maar doe dit altijd op een logische en praktische plaats. Het is daarnaast verstandig om de luchtdichtingen aan te brengen in het vlak van de sponningsaanslag van het kozijn. Zorg er met name voor dat de luchtdichtingen in de hoeken goed aansluiten, om lekkages te voorkomen.

Technische eisen aan kozijnen

  • Brandveiligheid
  • Bruikbaarheid
  • Energiezuinigheid
  • Gezondheid
  • Milieu
  • Veiligheid

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.