Geluidsisolatie

Wilt u nieuwe kozijnen plaatsen, of werken aan de geluidsisolatie hiervan? Raamkozijnen vormen traditioneel een zwakke plek in de gevel, wanneer het gaat om de isolatie tegen geluid.

Woont u aan een drukke weg of wellicht aan een spoorlijn? Dan is het van belang om voldoende effectieve maatregelen te nemen.

Maximaal 35 dB

Volgens het Bouwbesluit mag het geluidsniveau in een woning niet boven de 35 dB uitkomen. Dat betekent dat een gevel een geluidswering van minimaal 20 dB moet bezitten, uitgaande van het gemiddelde geluidsniveau op straat. Het is de gemeente (afdeling milieu) die informatie tot haar beschikking heeft, met het oog op de geluidsbelasting van verschillende woningen. Zij kunnen u wat dat betreft aangeven wat er nodig is om tot een voldoende grote reductie te komen, zodat u op een comfortabele manier gebruik kunt maken van uw woning.

Kierdichtingen

Op het moment dat u gaat verbouwen is het van belang om er rekening mee te houden dat de geluidsisolatie met kozijnen traditioneel een lastige plaats vormt. De gevel laat zich vrij goed isoleren en zorgt er daarmee voor dat u geen last heeft van de auto"s die voorbij razen, of de trein die langs komt denderen. Op het moment dat u nieuwe kozijnen gaat plaatsen is het echter van groot belang om goed te letten op de kierdichtingen die u plaatst. Alleen op die manier kunt u voldoende weerstand bieden aan de gemiddelde geluidsbelasting van 55 dB, die u dient te reduceren naar 35 dB.

Geluidsreducerende maatregelen

U kunt een aantal maatregelen nemen om geluidsisolatie aan te brengen en er daarmee voor te zorgen dat u op een comfortabele manier gebruik kunt maken van uw woning. Heeft u bijvoorbeeld een ventilatierooster zitten en daardoor veel last van geluid? Kies dan voor een suskast, waarmee u dit uitstekend kunt reduceren. Ook zwaarder glas in de kozijnen of een betere dichting bij de draaiende delen doet over het algemeen wonderen. U kunt op die manier de geluidsisolatie van de deurkozijnen of de raamkozijnen aanpakken, zodat u geen hinder zal ondervinden van het geluid van buiten.

Isolatie van kozijnen

  • Thermische isolatie kozijnen
  • Geluidsisolatie kozijnen

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.