Inbraakwerendheid

Wilt u de inbraakwerendheid van uw woning vergroten? Gevelopeningen vormen traditioneel een zwakke plek in de beveiliging, omdat ze inbrekers de mogelijkheid bieden om naar binnen te treden. Het is daarom van belang om u hier voldoende tegen te wapenen. Maak bijvoorbeeld gebruik van PVC kozijnen, waarmee u de veiligheid sterk kunt verbeteren.

Toelichting Politiekeurmerk Veilig wonen

Sociale veiligheid

De inbraakwerendheid is opgenomen in het Bouwbesluit. Hierin staat dat gevelopeningen minimaal 3 minuten inbraakwerend moeten zijn. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen gaat echter verder dan deze minimumeis en zorgt op die manier voor een meer veilige situatie. De richtlijnen voor dit keurmerk houden rekening met de sociale veiligheid, door zowel woningen, als complete complexen op een goede manier te beveiligen. Bovendien houdt het politiekeurmerk rekening met andere vormen van overlast, vandalisme en criminaliteit, waar het Bouwbesluit zich puur richt op de inbraken.

Bouwkundige schil

Op het moment dat u de inbraakwerendheid van uw woning wenst te vergroten kunt u zich richten op de bouwkundige schil. De gevel zelf biedt een goede bescherming tegen inbraak, aangezien inbrekers daar niet zomaar doorheen kunnen. De gevelopeningen dient u goed te beveiligen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van stevige kozijnen, met het juiste hang- en sluitwerk. Dit maakt het een inbreker een stuk moeilijker om naar binnen te treden, waardoor u kunt rekenen op een veilige situatie. Op het moment dat u de bouwkundige schil van uw individuele woning goed beveiligd heeft kunt u rekenen op een Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dat neemt niet weg dat u uw woning apart dient te laten keuren, om hiervoor in aanmerking te komen. Dit kan positieve gevolgen hebben voor uw verzekeringspremies, naast het veilige gevoel dat dit oplevert.

Verlichting en rookmelder

Houd er rekening mee dat het Politiekeurmerk Veilig Wonen niet alleen eisen stelt aan de inbraakwerendheid van gevelopeningen en in het bijzonder uw kozijnen. Het gaat daarnaast bijvoorbeeld ook om een rookmelder en de juiste verlichting. Indien alle elementen in en om uw woning in orde zijn komt u in aanmerking voor het keurmerk, waarmee u de mogelijkheid heeft om aan te geven dat uw woning op een veilige manier in elkaar zit.

Waar moet u op letten bij de keuze voor kozijnen?

  • Uitstraling
  • Comfort
  • Onderhoud
  • Inbraakwerendheid
  • Garantie

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.