Soorten kozijnen

Er bestaan in principe drie verschillende soorten kozijnen, die we in Nederland veel toepassen. Het gaat om houten kozijnen, aluminium kozijnen en kunststof kozijnen. Deze drie materialen zorgen ervoor dat we op een degelijke manier gebruik kunnen maken van gevelopeningen. Daarnaast is ook het ouderwertse stalen kozijn weer aan een opmars bezig. Alle belangrijke soorten worden behandeld in onderstaande pagina's.

Overzicht verschillende materiaalsoorten:

  • Kunststof kozijnen
  • Aluminium kozijnen
  • Houten kozijnen
  • Stalen kozijnen

Onderhoud van de kozijnen

Afhankelijk van de soort die u kiest dient u meer of minder onderhoud uit te voeren. Wilt u kozijnen bestellen waar u vervolgens zo min mogelijk omkijken naar zal hebben? Dan is het verstandig om de kunststof kozijnen of de aluminium kozijnen aan te schaffen. Het voordeel van deze soorten kozijnen is dat u ze niet hoeft te (laten) verven en ze daarom ook om weinig onderhoud vragen. Dat betekent aan de andere kant niet dat u deze kozijnen niet hoeft te onderhouden. Maak ze bijvoorbeeld regelmatig schoon en voorkom daarmee eventuele schade aan de kozijnen.

Wassen van de kozijnen

De verschillende soorten kozijnen dienen stuk voor stuk regelmatig gewassen te worden. Maak de kozijnen in ieder geval eens in het half jaar een keer goed schoon, zodat het vuil zich er niet kan gaan ophopen. Dit is van belang voor het behoud van uw kozijnen, onafhankelijk van het materiaal waar u gebruik van maakt. Met name kunststof en aluminium kozijnen dient u regelmatig na te stellen, om hier optimaal gebruik van te blijven maken. Het is met name van kunststof kozijnen bekend dat deze op den duur verouderen, waardoor het van belang is om dit goed in de gaten te houden.

Kwaliteitsverschillen

Binnen de verschillende soorten kozijnen is er sprake van grote verschillen in kwaliteit. Het is tijdens het bestellen van de kozijnen daarom van belang om altijd goed na te gaan hoe goed een kozijn weet te isoleren en hoe het er bijvoorbeeld voor zorgt dat u geen last heeft van geluid van buiten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de aluminium kozijnen zijn opgebouwd uit thermisch onderbroken profielen, om condens en vastvriezen te voorkomen. Kunststof- en aluminium kozijnen zijn montagekozijnen, dus houd er rekening mee dat u in dat geval ook een stelkozijn nodig heeft om deze te plaatsen.

Eenvoudig prijzen vergelijken via internet

Eenvoudig prijzen vergelijken via internet

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.