Montagetechnieken

Er bestaan verschillende montagetechnieken voor kozijnen, waardoor u wat dat betreft de keuze heeft uit verschillende methoden. Traditioneel gezien maken we veel gebruik van het inmetselen, maar het is daarnaast goed mogelijk om gebruik te maken van een van de andere technieken. Dit kan het onder andere gemakkelijker maken om een groot aantal nieuwbouwwoningen van kozijnen te voorzien.

Inmetselen van kozijnen

Het inmetselen van kozijnen vormt de traditionele methode en kan wat dat betreft gezien worden als een waar stukje vakwerk. Het is een montagetechniek voor het kozijn die relatief veel tijd vraagt. Dit heeft te maken met het feit dat het kozijn eerst gesteld dient te worden, om dit vervolgens in te metselen. Dit kunt u doen door het kozijn te plaatsen en het binnenspouwblad eromheen te lijmen of te metselen. U zorgt er op die manier voor dat het kozijn goed op z"n plaats komt te zitten en daar ook niet meer vanaf zal komen.

Montagekozijn

Binnen de montagetechnieken voor kozijnen kunt u daarnaast gebruik maken van de mogelijkheid tot een montagekozijn. Dit werkt een stuk sneller, omdat u gebruik maakt van een stelkozijn dat tijdens de ruwbouw geplaatst zal worden. Het grote voordeel hiervan is dat u vervolgens de mogelijkheid heeft om een aluminum, houten of kunststof kozijn te plaatsen, afhankelijk van uw wensen. Daarnaast wordt de kans op schade tijdens de ruwbouw geringer, waardoor veel aannemers hier graag gebruik van maken. Kunststof kozijnen en aluminium kozijnen worden zelfs altijd op deze manier uitgevoerd, het zijn de houten kozijnen die we eventueel kunnen (laten) inmetselen.

Geïntegreerde montage

Houten deur- en raamkozijnen

Houten deur- en raamkozijnen

Ten derde kunt u binnen de montagetechnieken voor kozijnen gebruik maken van een ge ntegreerde montage. Dit zorgt ervoor dat het kozijn onderdeel uitmaakt van een groter element voor de gevel. Dit is een bijzondere manier van monteren, die we onder andere zien binnen de nieuwbouw. Op het moment dat er sprake is van een gevelsluitend gevelelement is het gebruikelijk en interessant om deze methode te gebruiken. Maakt u gebruik van een grotere verbouwing, bijvoorbeeld voor een uitbouw? Ook in dat geval kunt u gebruik maken van deze montagetechniek, om het kozijn te plaatsen.