Thermische isolatie

De thermische isolatie van kozijnen heeft betrekking op de mate waarin deze in staat zijn om de warmte van de woning te behouden, bijvoorbeeld tijdens de koude wintermaanden. Des te beter een woning hier in slaagt, des te minder energie u nodig heeft om de woning warm te stoken en des te lager uiteindelijk de energierekening uit zal vallen.

U-waarde

De thermische isolatie drukken we uit in een warmtedoorgangsco ffici nt, iets dat we aanduiden met een U-waarde. U dient zich te richten op de isolatie van het deurkozijn, maar ook dat van de verschillende raamkozijnen die u heeft zitten. Nieuw te bouwen woningen dienen op dit moment te voldoen aan een U-waarde van 4,2 of lager. Des te lager deze waarde, des te minder warmte de woning door zal laten en des te zuiniger deze met energie omgaat. Wilt u maximaal besparen op de energiekosten? Gebruik dan kozijnen met een goede thermische isolatie, maar daarnaast bijvoorbeeld HR++ glas.

Veel warmteverlies via kozijnen

Veel warmteverlies via kozijnen

Optimaal isoleren

U kunt uw woning het best zo optimaal mogelijk isoleren, aangezien u daarmee investeringen doet die u vanzelf terug zal verdienen. Dat betekent aan de andere kant niet dat u tijdens een verbouwing aan de normen voor nieuwbouw hoeft te voldoen. Nieuwe woningen dienen sinds 1 januari 2006 een EPC (energieprestatieco ffici nt) van maximaal 0,8 te hebben. Tijdens een verbouwing hoeft u hier niet aan te voldoen, maar het verdient de voorkeur om te zoeken naar mogelijkheden om uw woning zo optimaal te isoleren, bijvoorbeeld met behulp van de kozijnen waar u gebruik van maakt.

Isolatieglas met geïsoleerde kunststof kozijnen beschermen tegen slechte weersomstandigheden

NEN 1068

Op het moment dat u de thermische isolatie van uw gebouw of woning onder handen wilt nemen kunt u zicht richten tot de NEN 1068. Hierin staan de normen waar u mee kunt werken, zodat u de mogelijkheid heeft om de woning op een zuinige manier af te werken en in te richten. Bovendien gebruiken specialisten deze norm op het moment dat ze de productspecificaties van de kozijnen opstellen. Het is wat dat betreft de moeite waard om u hierin te verdiepen en er daarmee voor te zorgen dat u op de hoogte bent van de mogelijkheden op dit gebied

Isolatie van kozijnen

  • Thermische isolatie kozijnen
  • Geluidsisolatie kozijnen

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.