Milieu

Het milieu en kozijnen hebben op verschillende fronten met elkaar te maken. Het is van belang om er rekening mee te houden dat kozijnen onderhoud nodig hebben, om te voorkomen dat deze een nadelige invloed op het milieu kunnen hebben. Met name houten kozijnen vragen om relatief veel onderhoud, om hier ook op termijn gebruik van te kunnen blijven maken.

Onderhoud houten kozijnen

Het onderhoud van houten kozijnen richt zich onder andere op de verf. Het is van belang om de kozijnen iedere 2 - 3 jaar te inspecteren en deze opnieuw te (laten) verven op het moment dat de kwaliteit achteruit loopt. U zorgt er daarmee voor dat u voldoende onderhoud pleegt, zodat de kozijnen zich goed houden en de nadelige invloed op het milieu tot een minimum beperkt blijft. U kunt bovendien gebruik maken van een keurmerk voor houten kozijnen, dan aangeeft dat u kunt rekenen op goede kwaliteit materialen.

Denk binnen het onderhoud voor houten kozijnen en het milieu ook aan bijvoorbeeld de kitvoegen, het hang- en sluitwerk, het ventilatierooster en de dichtings- en beglazingsbanden. Een regelmatige inspectie zorgt ervoor dat u goed op de hoogte bent van de staat hiervan.

Onderhoudsplan opstellen

Als beheerder dient u een goed onderhoudsplan op te stellen, met name voor houten kozijnen. U kunt er daarmee voor zorgen dat de kozijnen geen grote nadelige invloed op het milieu zullen hebben. In plaats daarvan kunt u hier op een milieuvriendelijke manier gebruik van maken. Daarnaast komt het onderhoud onder andere ten goede aan de energiezuinigheid van de kozijnen. U kunt de duurzaamheid vergroten, waardoor u daar ook financieel de vruchten van kunt plukken.

Demontage en vervanging

In het geval van halfproducten dient u bij de kozijnen en het milieu rekening te houden met de mogelijkheid tot demonteren. Op het moment dat er sprake is van slijtage kunt u de kozijnen demonteren en er daarmee voor zorgen dat de nadelige invloed op het milieu beperkt blijft. Het is in ieder geval verstandig om kennis te nemen van het keurmerk voor houten kozijnen, zodat u een goede en duurzame investering kunt doen. De kozijnen gaan een lange tijd mee, mits u zorgt voor voldoende frequent onderhoud, op basis waarvan u de goede conditie en staat kunt behouden.

Technische eisen aan kozijnen

  • Brandveiligheid
  • Bruikbaarheid
  • Energiezuinigheid
  • Gezondheid
  • Milieu
  • Veiligheid

Gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aanvragen

Wilt u weten wat het laten plaatsen van nieuwe kozijnen u zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.<br>Alle soorten kozijnen (kunststof, hout, aluminium, staal)<br>Met garantie<br>Landelijke dekking<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets.